Lovro Krsnik

Lovro Krsnik(1986.) apsolvent je diplomskog studija Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zavšio je preddiplomski studij istoga smjera režijom predstave “Nepobjediva lađa” (2012.) Josipa Kosora, s trideset sudionika na sceni Teatra na Trešnjevci, a diplomsku predstavu Camusovog „Opsadnog stanja“uprizorio je ambijentalno na sedam lokacija pod mentorstvom prof. Branka Brezovca.

Radio je kao asistent redatelja Paolu Magelliju, Krešimiru Dolenčiću, Dori Ružđak, Branku Brezovcu, Ivici Kunčeviću i Damiru Lončaru u mnogim opernim i profesionalnim dramskim produkcijama, a one ispitne, sudjelovale su mu na međunarodnim studentskim festivalima: FIST(Beograd), SKOMRAKI(Skopje), te tuzemnim TEST i VELESAJAM KULTURE. Dodijeljena mu je i skupna Dekanova i Rektorova nagrada za operu “Carmen” (2012.) Krešimira Dolenčića kojem je bio asistent. Suradnja studenata ADU, ALU, MUZAe i TTFa se nastavila i 2013. operom “Slavuj” gdje se uključio i kao dio scenografskog tima.

Za vrijeme studija režirao je koncertna čitanja u skopu DeSADU te predstave premijerno izvedene na KRADU, od kojih je i “Pa može se i tako reći” (2014.) Borne Vujčića igrana na sceni Vidra, Satiričnog Kazališta Kerempuh. U Zagrebačkom plesnom centru režirao je plesne predstave: “Vrata percepcije” (2013.) za 30.TSP i “Pokrenuti prostor” (2014.) te iste godine “Razgovor s upitnikom(?)” u GK Trešnja s kojom su gostovali na 43. EX TEATAR FESTu u Srbiji.

U GK Trešnja je igrala i repriza dječje predstave:“Istjerivanje opake živine“(2015.) Milice Lukšić, premijerno izvedene u prostoru Kazališnog epicentra u sklopu festivala KNJIGA U CENTRU.

U ožujku 2016. u Atelieru Olschinsky otvara međunarodnu izložbu LOVES ME/LOVES ME NOT plesnim performansom: “Love fugue for two actors“ u Beču.

Član je HCDOa i jedan je od predstavnika Ogranka mladih HDDUa, te pokretača festivala “Dani Ogranka mladih HDDUa” koji služe kao platforma za javnu prezentaciju mladim, još ne afirmiranim kazališnim umjetnicima.

Prve mu je korake u svijet dramske umjetnosti obilježilo jedanaest godina pohađanja Učilišta ZKMa, kod dramskih pedagoga: Grozdane Lajić Horvat, Vlade Krušića, Katarine Kolege i Ive Milley. Polaznik je mnogih redateljskih, glumačkih I psihodramskih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu, osobito vezanih za tehnike Sanforda Meisnera, Arthura Lessaca I Michaela Chekhova te je unutar pet godina edukacije završio svih šest modula u organizaciji “MICHAEL CHEKHOV EUROPE”. Edukaciju su vršili: Scott Fielding, Suzana Nikolić, Ulrich Meyer-Horsch, Hugh O’Gorman, Cynthia Ashperger, Jesper Michelsen, Craig Mathers, Jessica Cerullo, David Zinder, Jobst Langhans i Sol Garre.

Prije upisa na Akademiju je pet godina radio kao intervenor i profesionalni prevoditelj Hrvatskog znakovnog jezika. Educirao se i radio za Hrvatsku udrugu gluhoslijepih osoba:”DODIR”.

U slobodno vrijeme od 2006. do danas, svakog ljeta na otoku Krku vodi Ljetne škole uglate, oble, kurzivne i trokutaste glagoljice u organizaciji Katedre čakavskog Sabora Kornić. Škole unutar tjedan dana djecu i mlade poduče jednom od četiri tipa glagoljice, a održavaju se u Omišlju, Puntu, Malinskoj, Korniću i Vrbniku.

KONTAKT: mob +385915630679 mail: budnost@gmail.com